Unngå israelske varer, legg på press for deinvesteringer og sanksjoner!

palestina

Vi har fått inn en tekst av en innsender som ønsker å være anonym. Hen har skrevet litt om boikott av Israelske varer.

Israel river hus, bygger murer og relokaliserer palestinere fra Jerusalem. Det internasjonale samfunnet står og ser på, og gjør ingenting. Men mens FN er maktesløs handler folket. Gjennom BDS-bevegelsen har vi allerede skremt Israel, og de har intensivert antisemittsvertinga, nå nylig ved å legge skylda på holocaust på en palestiner. Israel gjør dette fordi BDS er en reell trussel som USA ikke kan hindre!

Boikotten er ikke en renselsesprosess. Selv om også enkelte på venstresiden oppfører seg som om israelske varer er religiøst skittent, selv om det ofte gjøres delvis på fleip. Israelvennene kjører denne linja til det ytterste, det er håpløst å boikotte Israel fordi du ikke klarer å boikotte alt. Dette er en enorm misforståelse. Det er ikke slik at Israel vinner hvis de klarer å selge deg EN vare. Målet med boikotten er å redusere Israel sine inntekter, slik at det ikke lønner seg økonomisk med en fortsatt apartheidpolitikk. Derfor bidrar hver eneste vare du velger bort. Hver gang du kjøper en spansk appelsin istedenfor en israelsk, hver gang du kjøper AGA-gass til din brusmaskin istedenfor sodastream, så betyr dette at israelske selskaper taper penger, og den israelse krigsmaskinen mister viktige skatteinntekter. Det er dette som er poenget med en boikott!

Deinvestering handler om å få investeringsfond og andre som investerer til å trekke ut sine investeringer i Israel. Hver gang det norske oljefondet investerer i et israelsk selskap betyr det både større kapital til krigen og vekst i Israel sin økonomi. Derfor må vi arbeide for å legge press på slike institusjoner. For endringer av oljefondet er SV en av våre viktigste allierte, de trenger at vi presser de andre partiene slik at SV kan få igjennom deinvestering!

Boikott Israel, fritt Palestina!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s