Nazist bak terrorhandling i Sverige

afa

Torsdag 22.oktober gikk en 21 år gammel gutt til angrep på en skole i Sverige. Gutten hadde med seg et sverd og andre knivlignende våpen. To personer ble drept, en lærer og en elev, to ble skadet.

I media kan vi høre at gutten var «religionkritisk», «engasjert for å stoppe innvandringen til Sverige» og hadde «sympatier til nazismen».

Media dysser ned høyreekstremisme

Når media bruker ord som «religionkritisk» er de med på å dysse ned guttens rasistiske synspunkter. Religionskritikken de sikter til er uthenging av religiøse minoriteter og direkte rasistiske uttalelser som endte i drap på andre mennesker. Det er på tide at media tar rasismen som blir begått mot religiøse minoriteter på alvor og ikke bare avfeier det som religionskritikk.

Kan ikke vestlige menn begå terror?

I Norden er det stort sett ytre høyre som begår terrorhandlinger. Eksempler på dette er bombingen av oktober bokhandel i Tromsø i 1977 og tragedien på utøya i 2011.

Vi får ofte høre om terrorfaren fra religiøse fanatikere, og vi skal ikke dysse ned terroren som blir begått i store deler av verden, men det finnes en stor fare i de høyreekstreme miljøene som ofte blir oversett. Nazister og islamofober har vist at de er villig til å ty til vold, og det er på tide at vi kaller handlingene deres for det de er. Vold for å oppnå politiske mål, terror.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s