Sannheten om SIAN

SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge)

Under demonstrasjonen i Horten den 17. Oktober, ropte SIAN
Banner fra en demonstrasjon mot rasistiske PEGIDA i Hamar

De siste årene har vi sett fremveksten av en ny rasistisk bevegelse I Norge og resten av Europa. NDL, Pegida og SIAN har blitt startet opp med et mål om å stoppe det de kaller for islamiseringen av Europa. Gruppene betegner seg selv som humanistiske grupper som kjemper for demokrati og gode norske verdier, men vi trenger ikke å gå så dypt inn i organisasjonene før vi finner ut at dette er rein svada. Flere av gruppenes medlemmer har også vært aktiv i den svært rasistiske organisasjonen FMI som har som mål å stoppe all innvandring til Norge.

I dag kan det se ut til at kun en av disse organisasjonene har klart å overleve den massive motstanden de har fått fra den antirasistiske bevegelsen, nemlig SIAN.

Hvem er SIAN?

Hvem er så egentlig SIAN, hva står de egentlig for? SIAN ble startet opp i år 2000 under navnet aksjonskomiteen mot bønnerop, men skiftet fort navn til forum mot islamisering. I 2008 skiftet de til navnet de har i dag, SIAN (Stopp islamiseringen av norge).

SIAN er mest aktive på nett, og har rundt 7000 medlemmer på sin facebookside ( Dette er ikke et representativt tall for organisasjonens medlemstall, mange vet ikke at de er medlem av siden), de har også en nettside der de legger ut artikler og informasjon. Utover dette prøver de å holde stands og demonstrasjoner, men blir ofte tiet ganske fort av anti-rasister. Deltakelsen på demonstrasjonene bruker å være lav, noe som kan tyde på få aktive medlemmer.

På nettsidene kan vi lese at «SIAN vil motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge» og at «SIAN tar avstand fra rasisme og alt annet politisk tankegods som strider mot demokratiske og humanistiske idealer», de mener selv at de tar utgangspunkt i menneskerettighetene og gode humanistiske verdier i sitt arbeid, men er dette sant?

SIAN sin ideologi

Tidligere leder i SIAN, Arne Tumyr mener at islam er ren onsdskap og har skrevet flere leserinnlegg og uttalelser om dette. I et leserinnlegg i fedrelandsvennen har han skrevet at:

«Islam er ingen religion, men en pervers dødskultus – hvis ideologiske målsetting er verdensherredømmet og sharialovgivnin»

Hva han begrunner dette med er uvisst og ofte motstridende.

Varamedlem i styret til SIAN, Max Hermanssen, som også er kjent som talsperson i Pegida, har kommet med flere uttalelser som gjør at vi kan stille spørsmålstegn ved grunnsynet til organisasjonen. På sin Facebookside har han ofte delt bilder og artikler som omtaler alle muslimer som terrorister, og han er ikke snau når han demoniserer andre mennesker. Tidligere i år nektet han blant annet å møte den moderate muslimen, Yousif Assidiq, som i mange år har kjempet mot ekstremisme i muslimske ungdomsmiljøer. Dette begrunnet han med en påstand om at det ikke finnes moderate muslimer, og at alle muslimer innerst inne er en terrorist. Han mente derfor at han ikke kunne føle seg trygg i samme rom som Assidiq.

max hermansen, 1. varastyremedlem i SIAN
Max Hermansen, 1. varastyremedlem i SIAN. Verden er visst ikke stor!

Max Hermanssen har selv tatt sykmelding fra jobben sin som lærer, og får i dag penger fra staten for å ikke gå på jobb. Han har også uttalt at han er villig til å bruke vold mot elevene sine, som han omtaler som SUMMere (sinte unge muslimske menn). Dette viser at det kan finnes krefter i organisasjonen som er villig til å ty til vold, noe som vi dessverre så i 2011, under det tragiske angrepet på regjeringskvartalet og utøya der 77 personer ble drept.

Mona Solvang, som i dag er nestleder i SIAN bruker også mye tid på sin rasistiske virksomhet. Hun er veldig aktiv på SIAN sine facebooksider, og det er der vi ser det meste av de aktive medlemmenes synspunkter.

Etter SIAN sin stand i Horten, lørdag den 17. oktober, brukte Mona Solvang mye tid på å hakke ned på en 15 år gammel anti-rasist som demonstrerte mot organisasjonen. Hun brukte ikke små ord når hun demoniserte personen som ren ondskap. De andre medlemmene i gruppa tok heller ikke på silkehanskene når de deltok i uthengigen. Både trusler om vold og kommentarer på personens utseende ble slengt ut. Hvordan samsvarer dette med et humanistisk grunnsyn? Svært dårlig vil jeg si.

mona solvang, nestleder i SIAN
Mona Solvang, nestleder i SIAN

SIAN en trussel mot demokratiet

Organisasjoner som SIAN er en trussel mot det norske demokratiet. De sprer hat og løgner om andre mennesker, og tilegner en hel gruppe mennesker negative egenskaper de ikke har. Jeg har i denne teksten prøvd å få frem hvem SIAN sier de er, og hvem de egentlig er. For meg er det ingen tvil om at SIAN er en rasistisk og anti-demokratisk organisasjon.

Kilder:
http://www.tv2.no/a/7250495
http://sian.no/om-sian

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s